Historie

Het Artiestengilde is ontstaan uit Kunst op Straat, een organisatie die tien jaar(!) lang workshops verzorgde op Castlefest. Sinds 2006 kon je bij Kunst op Straat terecht voor de Levende Standbeelden, een Open Podium, diverse workshops en het handboogschieten.

Kunst op Str(at)(nd) is op haar beurt voortgekomen uit de Katwijkse Zomeracademie. Onder leiding van Winfried B. Molenkamp, directeur en initiatiefnemer, kon je op het strand van Katwijk terecht voor allerhande vormen van creatieve tijdsbesteding: van tekenen en schilderen tot grafiek, ruimtelijk werk, zang, muziek en poëzie. Na het sluiten van het strandpaviljoen Zomeracademie zette Winfried Molenkamp zijn activiteiten voort onder de naam Kunst op Str(at)(nd). Dit werd later voortgezet door zijn dochter en echtgenote: Iris Molenkamp en Anja van der Plas.

Sinds 2016 zet Het Artiestengilde de traditie voort. Nog altijd zijn de handboogschutters van de partij, waar ervaren en minder ervaren schutters, groot en klein, de boog ter hand kunnen nemen. Vanaf dit jaar kun je daarnaast je eigen pijlen leren maken!

Op het Spellenveld bieden we vertier voor jong en oud met Levend Ganzenborden, Mens-Erger-Je-Niet, Twister, de Knikkerbakken Mikado en nog veel meer. Sinds dit jaar organiseren we Duckhunt: een levensechte eendenjacht over het gehele terrein van Castlefest!

En we zetten de traditie van creatieve uitlaatklep voort met onze workshops. Dit jaar kun je bij ons terecht om te leren animatiefiguren te tekenen, graffiti-kunst te maken, hoe je gezicht prachtig te schminken, de beste verhalen te vertellen, te dansen met Balfolk, en alles te leren over hoe corsetten in elkaar zitten.